Robert Kviby – De korrupta

Robert Kvibys debutdeckare de Korrupta.

Handlingen kretsar kring flera prostituerade som mördats utan att mördarna tas fast av polisen, utredningarna läggs på hög och inga gärningsmän grips. Journalisten Annie Lander skriver i handlingen en uppmärksammad artikelserie om morden. Annie till skillnad ifrån polisen tror morden kan ha kopplingar till Stockholms herrklubbar.

Annie tvingas efter sin uppmärksammade artikelserie till att ta en time-out som det kallas på obestämd tid. Med bestämdhet fortsätter hon dock nysta i kopplingen och nästlar sig till slut in klubbens innersta krets som domineras av män med makt i höga samhällspositioner.

När Annie närmar sig sanningen om de mördade kvinnorna och finner en koppling till hennes egen mor också bragts om livet utan att att gärningsmän kunnat gripas, börjar det brännas. Spänningen blir till slut nagelbitande när Annie försvinner och hennes man Max tvingas ge sig ut för att leta upp henne innan det är försent.

Inspiration till boken hämtas ur det rikskända mordet av Catherine da Costa på 1980-telet som förblivit olöst fram tills våra dagar tillsammans med andra uppmärksammade mord på prostituerade som skede i samma veva.

Lyssna till intervjun på P4 där Robert berättar om hur han jonglerar jobb med en karriär som författare.